Saturday, September 21, 2013

Computer Optional Questions

1.The first Unix operating system, as it was in development stage, was written in the
A.  C language
B.  B language
C.  assembly language
D.  none of these

2.Which one of the following is not an input device?
A. Keyboard
B. Joystick
C. Printer
D. Optical Character Reader

3.The input device that is most likely to be used to play computer game is the
A.  Joystick
B.  Keyboard
C.  Touch Screen
D.  Mouse

4.The Input device that is closely related to a touch screen is the
A.  Keyboard
B.  Light pen
C.  Scanned
D.  Joystick

5.A bus is a / an
A.  electronic track system
B.  part of register
C.  special memory
D.  part of a Cpu

6. In a disk, each block of data is written into
A. one sector
B. two sectors
C. three sectors
D. two or more sectors

7. A byte represents a group of
A. 10 bits
B. 40 bits
C. 8 bits
D. 22 bits

8. Which one of the following is a standard code used to exchange information among data processing and       communication system?

A. ANSI
B. ASCII
C. ACM
D. APL

9. A mouse is connected to

A. LPT1 port
B.  LPT2 port
C. The serial port
D.  none of these

10. Windows is

A. an operating system
B. an operating environment
C. a character user interface
D. none of these

Answer- 1-B, 2-C, 3-A, 4-B, 5-C, 6-D, 7-C, 8-B, 9-C, 10-B


2 comments:

  1. Hi, yeah this article is truly pleasant and I have learned lot of things from it on the topic of blogging.

    thanks.

    my site :: New Balance Running

    ReplyDelete
  2. As the admin of this web site is working, no hesitation very
    soon it will be famous, due to its quality contents.


    my blog; Dr Dre Beats Tour

    ReplyDelete

आप अपने सुझाव हमें जरुर दे ....
आप के हर सुझाव का हम दिल से स्वागत करते है !!!!!